Stichting Job en Lotrunning-therapie-baarn-hero-image

Stichting Job en Lot

Job Mulderij was een sportieve vader van twee jongens en een liefhebbende echtgenoot van Lotte. Hij leefde het leven volop en genoot. Maar Job leed aan een bipolaire stoornis (manische depressiviteit). Job volgde met veel plezier maar soms ook met enige tegenzin Runningtherapie in Baarn bij Anita Kinsbergen. Op enig moment heeft Job in overleg met zijn psychiater besloten voor enkele maanden voor de dagopvang te kiezen om zijn depressie stevig aan te pakken. Hij heeft hard gevochten maar helaas, zijn laatste depressie werd Job fataal. Op 29 augustus 2011 nam Job

rt-baarn-stichting-job-en-lot

afscheid van het leven.

De vrouw van Job (Lotte) heeft toen besloten zelf ook runningtherapie te gaan volgen om deze traumatische situatie enigszins te kunnen verwerken. We zijn nu een jaar verder en Lotte heeft de kracht gevonden om met haar twee kinderen verder te gaan en om langzaam weer van het leven te kunnen genieten. Ook namen haar hardloopprestaties een enorme toevlucht, ze heeft zelfs de halve marathon van Amersfoort gelopen.
Graag willen Lotte (zijn vrouw), Eigenhuis Keukens (zijn voormalige werkgever) en Fit2Move, mensen zoals Job helpen om door depressieve gevoelens heen te komen met behulp van runningtherapie. Huisartsen raden depressieve patiënten steeds vaker aan onder begeleiding te gaan sporten. De therapie heeft goede resultaten, maar is voor sommige cliënten duur en daarom soms onbereikbaar. Daar wil Stichting Job en Lot graag verandering in brengen.

Mensen met een lichte of iets zwaardere depressie die graag Runningtherapie zouden willen volgen maar daar de middelen niet voor hebben kunnen zich aanmelden bij Stichting Job en Lot om voor vergoeding in aanmerking te kunnen komen.

Anita Kinsbergen