Fit loop

Primeur Bartiméus Fit Loop 16 oktober 2010

Op zaterdagmiddag 16 oktober was de primeur van de Bartiméus Fit Loop op de atletiekbaan van Atverni in Nieuwegein. Runningtherapie Baarn en Bartiméus organiseerden een 5 km hardloopwedstrijd voor mensen met een visuele beperking.

De enthousiaste lopers trainden, sommigen met een buddy, twee keer in de week. Eén keer onder begeleiding van Runningtherapeut Anita Kinsbergen in Zeist om in topconditie te komen en elke zaterdagochtend individueel op de atletiekbaan in Nieuwegein. Want 5 kilometer hardlopen betekent 12,5 keer de baan rond!

rn-baarn-bartimeus-fit-loop2

Sportieve middag
Bartiméus organiseert deze Fit Loop als sportieve afsluiting van de Week van de Toegankelijkheid. De Week heeft als thema ‘Sport en bewegen voor iedereen’. Bartiméus wil dat iedereen kan sporten, ook als je slechtziend of blind bent. De wedstrijd werd gehouden op de atletiekbaan van Atverni, Sportpark Galecop in Nieuwegein. De middag begon om  15.00 uur en het startschot werd om 16.15 uur door voormalig afstandsatleet Rob Druppers gegeven. Het was een supersportieve en gezellige middag op topniveau. Supporters en belangstellenden waren aanwezig en mede dankzij hun was het een onvergetelijke dag.

Ben je visueel beperkt en lijkt het je ook leuk om mee te doen met een hardlooptraining en/of hardloopwedstrijd dan is het mogelijk je hiervoor op te geven bij Anita Kinsbergen 06 22 945 139. In 2011 zal er wederom een hardloopevenement worden georganiseerd door Runningtherapie Baarn in samenwerking met Bartimeus.